Start en webshop for motionister

I Danmark er der stor fokus på at det er vigtigt at få den daglige motion, og samtidig er der mange der føler det er nemmere at komme i gang med motionen hvis de har det rette udstyr som samtidig gør det fedt at dyrke motion.

Corona-pandemien har især gjort det populært at dyrke motion hjemmefra, og overvejer du at starte en webshop for motionister bør du relativt nemt kunne finde en trofast kundeskare.

Vejen til succes kræver dog en stor indsats, herunder får du en række gode tips til hvordan din webshop for motionister får succes. 

Find en niche

Mange tænker alt for bredt når de skal starte en webshop. Det er klart at man gerne vil have mange potentielle kunder, men hvis man specialiserer sig indenfor et mere unikt område bliver man til gengæld en af de få udbydere.

Det kan man f.eks. se på padle-sporten, der har været populær i mange år, men især inden for de sidste par år er blevet en succes i Danmark. Her havde du som webshop indehaver haft en unik mulighed for at lægge dig i spidsen og være førende leverandør af udstyr.

Måske er der ikke særligt mange Hurling-spillere i Danmark, modsat de 40.000 i Irland, men til gengæld ville de alle handle i din webshop hvis du var den eneste. 

Sørg for at have styr på teknikken

Uanset hvor gode produkter du har, og hvor mange kunder du har, så sælger du ikke meget hvis din hjemmeside er nede, eller hvis din betalingsløsning ikke virker.

Nede-tid og systemer der ikke fungerer er dræbende for en webshop. Sørg derfor fra start af at alliere dig med folk der kan hjælpe dig med det tekniske hvis du ikke selv er ekspert. Det kan f.eks. være Roskilde IT, eller en anden virksomhed der tilbyder fjernsupport. 

Her kan du f.eks. få hjælp til: 

  • Opsætning af mail
  • SEO
  • Backup
  • Vejledning til køb af PC og andet udstyr
  • Gendannelse af data osv.

Alt sammen noget der lyder temmelig kedeligt, men er bidende nødvendigt for at have en velfungerende webshop. 

Sørg for at din webshop er kompatibel

I dag bruger dine kunder ikke kun computeren til at besøge webshops med, nogle kunder har slet ikke en PC. Derimod forventes det at man kan købe dine varer på alle platforme, uanset om det er fra en smartwatch, en mobil, en tablet osv.

Noget af det vigtigste du kan gøre er derfor, at sørge for din webshop er tilgængelig på alle enheder. Det kan betyde at du skal tænke ekstra meget over opsætningen, men i sidste ende er det hele besværet værd.