Skab de bedste søvnmønstre for dine børn med disse 3 tips

Det er enormt vigtigt, at vi mennesker får vores nattesøvn. En god og lang nattesøvn giver os fornyet energi til den næste dags strabadser. Dette gælder både for voksne og børn. Sover dit barn dårligt om natten, vil du opleve irritation, rastløshed og træthed hos barnet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 3 tips til at skabe de bedste søvnmønstre for dine børn samt en forklaring på, hvorfor søvn er vigtigt for børn

Skab en hyggelig putterutine

Vil du skabe gode søvnmønstre for dine børn, er det vigtigt, at du også skaber en god putterutine. Børn kan ikke nødvendigvis forstå, hvorfor de pludselig skal i seng. De kan derfor have svært ved blot at ligge sig ned i sengen og sove. For at dine børn kan forstå omvendingen bedre, skal du skabe en hyggelig putterutine, der gør sengetiden til en rar oplevelse. Rutinen kan blandt andet bestå af godnatsang og højtlæsning. Det er vigtigt, at du som forælder sætter tid og energi af til putningen. 

Indfør faste sengetider

Det næste du skal gøre, for at skabe gode søvnmønstre for dine børn, er at indføre faste sengetider. Rutiner er altafgørende for børn, og det går derfor ikke, at sengetiden er konstant skiftende. Som forælder er det op til dig at beslutte, hvilken sengetid der passer bedst til dine børn. Kan du indføre faste sengetider for dine børn, vil det automatisk blive lettere for dem at få deres nattesøvn.

Brug beroligende dufte

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du skabe gode søvnmønstre for dine børn ved at bruge beroligende dufte. Samtlige undersøgelser viser, at beroligende dufte har en beroligende og afslappende effekt på børn. Rare og beroligende dufte kan altså være med til, at dit barn sover uforstyrret og dejligt om natten. Der findes flere forskellige, beroligende dufte. Et eksempel på en beroligende duft er lavender. Ønsker du at bruge en mere genkendelig duft, kan du bruge din egen duft. Giv dit barn en bluse, der dufter af dig, så det bliver trygt og rart at sove.