Hvad med et liv i sus og dus og sol?

Med en verden der åbner mere og mere op, er der også flere der kigger sig omkring og beslutter sig for at gøre noget helt andet med deres liv. Ovenpå pandemien gik mange fra hinanden, og folk søger nye veje og nye liv. Andre besluttede sig for at skifte retning i karrieren, da de opdagede hvordan de egentlig havde det, når de vendte tilbage til jobbet.

Og så er der dem, der river deres liv op med roden og flytter til et andet land. Dem, der under pandemien langsomt dannede sig nye billeder af, hvordan livet også kunne være. De begynder nu at handle på deres drømme, og mange flytter ned til mere solbeskinnede steder.

På ferie resten af livet

Mange forbinder sydens sol og varme med ferieophold af en eller to ugers varighed. Dette er dog ikke nok for alle, og derfor vælger en del at købe en bolig på en af de mere solbeskinnede kyster, for eksempel på Costa del Sol. Med sådan en Costa del Sol bolig føles hver dag pludselig som en feriedag.

Priserne er ikke nødvendigvis højere end hjemme i Danmark, men til gengæld er solskinstimerne langt flere. Og bor du først fast i området, så er det pludselig langt nemmere at finde alle de gode spisesteder, og at komme mere ind på de lokale.

Motion – ikke kun i Danmark

Det danske klima er optimalt til motion, fordi vi meget sjældent har hedebølger. Men også her opdager mange, at Spanien sagtens kan konkurrere. Grundet de høje temperaturer har spanierne nemlig været lidt dygtigere til at få installeret ordentlig aircondition, så i de bedre spanske fitnesscentre er temperaturen næsten bedre end i nogle af de danske.

Derudover er Spanien, og herunder også Costa del Sol, også langt foran, når det gælder vandsport. De køligere danske temperaturer gør, at der ikke er lige så stor ivrighed efter at befinde sig på vandet, som der er i Spanien.

Svømning og surfing i havet er for mange noget, der kun hører sig ferierne til, men det er altså også højt på listen for mange af dem, der vælger at flytte sydpå permanent. Våddragter og lignende er desuden langt billigere i drift, når de ikke også skal indeholde flere lag termodragt, for at undgå forfrysninger.

At skifte mellem to lande

Når danskere først anskaffer sig en bolig i Spanien har de sjældent svært ved at sige farvel til Danmark. Mange har dog stadig venner og familie, hvorfor besøg i Danmark sker ofte. I den forbindelse benytter mange sig af boligbytte i en uge eller to. Dette viser sig ofte utroligt nemt, idet en bolig i Spanien er noget de fleste gerne vil bytte med. Derudover er udlejning af boligen også langt nemmere, særligt i ferierne, når beliggenheden er god og vejret er lækkert.

Typisk vil en udlandsdansker tage hjem på besøg et par gange om året, for lige at fylde op af lakrids, rugbrød og andre gode sager, som Spanien endnu ikke har formået at efterligne.